Griekse salade met tofu fèta

Deze salade is één van mijn go to salades sinds ik ketogeen eet. Het is namelijk ontzettend makkelijk te maken, en toch boordevol smaak! De tofu fèta maakt dit gerecht helemaal af en door de avocado en olijven vult het ook prima. Je moet er alleen even om denken de tofu fèta van te voren in de marinade te zetten! Dit kun je al de avond van te voren doen.

De miso en de edelgist zijn optioneel in dit recept, maar wel van harte aan te raden. Ze geven de tofu-fèta namelijk die lekkere umami smaak die fèta zo lekker maakt.

Niet z'n fan van olijven, of geen rijpe avocado bij de hand? Je kunt er ook andere zoutige dingen aan toevoegen, zoals kappertjes of zongedroogde tomaat, en als vetbron gehakte walnoten of pompoenpitten gebruiken.





Voor 4 porties heb je nodig:
Voor de tofu-fèta:
  • 500g tofu, uitgelekt en uitgedrukt
  • 4 el (60 mL) citroensap, liefst vers
  • 2 el (30 mL) olijfolie
  • 2 el edelgist (optioneel)
  • 1 tl miso (optioneel)
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl zout
  • Versgemalen peper
 Voor de salade:
  • 450g spinazie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 komkommer, in kwart maantjes
  • 250g cherry tomaat, in kwarten
  • 2 avocado's, in blokjes
  • Een potje (kalamata) olijven, in kwarten
Snijd de tofu na het uitlekken in kleine blokjes. Meng alle overige tofu ingrediënten in een lekvrije tupperware bak en doe tofu hierin. Zet overnacht in de koelkast, en draai telkens als je eraan denkt de bak even een paar keer rond (of zet op z'n kop) zodat alle tofu goed gemarineerd wordt.

Knip de spinazie tot hapklare grootte en meng alle salade ingrediënten in een kom. Gebruik de overgebleven tofu-fèta marinade als dressing. Eet smakelijk!




Noot:
  •  Voor een WFPB versie laat je de olijfolie weg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen