Groningse knolselderij-mosterdsoep met ookworst

Een heerlijke, dikke winterse soep die prima dient ter vervanging van erwtensoep. Volgens mijn lief smaakt deze soep bovendien net als erwtensoep - daar gaat natuurlijk ook veel knolselderij in.


Variatetip: in plaats van ookworst kun je natuurlijk ook rooktofu of vegan spekjes nemen.

 


Voor 4-6 porties heb je nodig:

  • 3 el milde olijfolie 
  • 2 ookworsten (vega slager heeft de minste kh)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 liter bouillon 
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el peterselie
  • 2 tl dille
  • 1 tl zout
  • 1 kleine knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
  • 4 el grove (Groningse) mosterd (naar smaak)
  • 1 cup geweekte witte amandelen (of zonnebloempit/hennepzaad voor minder kh)

 

Bak de ookworsten in een pan  in 1 el olijfolie enkele minuten. Laat afkoelen en snij in stukjes.

In een soeppan verwarm je de overige 2 el olijfolie. Fruit de ui op laag vuur, bak de knoflook een halve minuut mee en voeg dan bouillon, laurier en kruiden toe. Voeg knolselderijblokjes toe en laat 10-15 minuten koken, tot de knolselderij gaar is.

Verwijder de laurier, voeg mosterd en amandelen toe, en pureer in de beste blender die je hebt tot een gladde soep.

 

 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen