Tofu cream cheese

Laatst was ik eens de verschillende soorten vegan cream cheese (en soortgelijken) aan het vergelijken op hun carb content, om te kijken of er wat bij zat wat geschikt is voor een snelle courgetti saus of voor bij de brrel.

Er is nu immers vegan Boursin, vegan Heksnkaas, en vegan kruidenkaas van Wildwestland, oftewel de vega slager. Mijn vergelijking was zeer teleurstellend: al deze kaasjes zitten rond de 12% koolhydraten. Jeutje. Een stuk hoger dan verwacht, en volgens mij ook onnodig hoog!

Niet getreurd: hier is een oplossing voor. Je hebt er wel de keukenmachine bij nodig, ja. Maar dit recept maakt zó veel, dat dat een kleine moeite is voor een heleboel genot. Geïnspireerd door de tofu cream cheese van Martine, maar deze variant is nog lager in koolhydraten door het gebruik van amandelen in plaats van cashewnoten.

Per 100 gram nu 2 gram koolhydraten. En het recept maakt wel 450 gram cream cheese! Yumm.

 


 


 Je hebt nodig:

  • 250g tofu
  • 1/2 cup amandelen, overnacht geweekt
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/3 cup gesmolten neutrale kokosolie
  • 1/4 cup azijn
  • 1/4 cup water
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of high speed blender en pureer. Doe in een mooie vorm (ik gebruikte een kleine, 16cm springvorm) en zet in de koelkast om op te stijven. 


Lekker bij de borrel!

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen