Tempeh chips met pittige mayo

Soms heb je gewoon zin in iets zouts en knapperigs. Maar wat verzin je dan, als je ketogeen probeert te eten? En vooral als het zondagavond is, de winkels dicht zijn en je het moet doen met wat je in huis hebt?

Eerder al postte ik een overzicht van vegan koolhydraatarme snacks waar je je tegoed aan kunt doen. Tempeh chips van de toko staat terecht in dit rijtje! Maar wist je al dat je dat ook heel goed zelf kunt maken?

Voor mij was dat geheel nieuw, dus ik vond het best spannend. Het bleek echter supermakkelijk te zijn! Deze tempeh chips heb je letterlijk in een handomdraai op tafel, zeker als je de mayo nog in de koelkast hebt staan.


Voor 2 porties heb je nodig:
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 200g tempeh, in flinterdunne plakjes gesneden 
  • Wat zout, naar smaak.
  • Mayonaise (vegan & keto, natuurlijk)
  • Chipotle, sriracha, of sambal
  • Optioneel: knoflookpoeder
Verhit een laagje olie in een kleine koekenpan en frituur de tempeh chips hierin aan beide kanten, tot ze helemaal knapperig zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord met wat keukenpapier om uit te lekken. Bestrooi direct met wat zout.

Voor de dipsaus meng je de mayo met de chipotle, en evt. wat knoflookpoeder.

Dip de tempeh chips in de mayo en smullen maar!



Noot:
  • Ik heb dit ook wel eens met tofu geprobeerd, maar dat wordt dan bij lange na niet zo lekker als met tempeh! Dus tempeh it is ;-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen