Wraps met wasabi edamame hummus & sesam tofu

Tegenwoordig heeft hummus zijn weg wel gevonden naar de supermarkt. Je komt steeds exotischere smaken tegen - laatst stond ik zelfs met een bakje "groene curry hummus" in mijn handen 😱 Veel globalistischer wordt het denk ik niet! Alhoewel...

Deze hummus is ook een variant op Asia meets Middle East. Maar dan wel een heel andere Aziatische smaak, met edamame boontjes en wasabi! Ik kwam op dit idee door het geweldige kookboek Isa Does It, van één van mijn favo vegan chefs. Het kookboek is overigens verre van koolhydraatarm, maar er zijn best wat recepten waar je een mouw op kunt aanpassen. Endit is dar één van!
 
Door edamame boontjes, oftewel jonge sojaboontjes, te gebruiken hou je de hummus lekker koolhydraatarm - want anders is hummus helaas toch maar lastig in je LCHF dieet in te passen. Waar je edamame boontjes vindt? Ik koop ze altijd uit de vriezer van de toko (Amazing Oriental). Neem dan wel de reeds gepelde boontjes, anders vrees ik dat je gauw een edamame-trauma oploopt. Je vindt deze boontjes tegenwoordig trouwens ook in kleine blikjes bij de supermarkt.

Ik vind het een geniale uitkomst om zo toch hummus te maken. Binnenkort ook eens met andere smaken experimenteren!



Voor de hummus:
  • 1 1/2 cup (233g) edamame boontjes, ontdooid
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 cup (60 mL) vers citroensap
  • 1/4 cup (60g) tahin
  • 2 el milde olijfolie
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl wasabi pasta (let op dat ie vegan is)
Voor de tofu & wraps:
  • 1 el sesamolie
  • 250g tofu, in langwerpige plakken
  • 1 el tamari 
  • 8 koolhydraatarme wraps (bv. deze), of grote ijsbergsla bladeren
  • 150g spinazie of andere bladgroente
  • 1 bakje kiemen /alfalfa
Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine/staafmixerkom en pureer tot een gladde hummus.

Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de tofurepen aan beide kanten bruin. Voeg tegen het einde de tamari toe.

Besmeer de wraps ruimschoots met de hummus en beleg met de tofu, spinazie en kiemen. Eet smakelijk!



Deze voedingswaarden zijn per 100g hummus, waarschijnlijk meer dan je in één keer op kunt.
De edamame hummus kost €2,50, dus ongeveer €0,63 per portie.

Hieronder de voedingswaarden voor twee wraps:


Het hele recept kost €7,95; dus €1,99 per portie. Als je sla wraps neemt, ben je goedkoper uit: dan kom je op €1,50 per portie.

Noot:
  • Hoe dunner je de tofuplakken snijdt, des te knapperiger je ze kunt bakken!
  • Als je de wraps maakt met slabladeren ipv koolhydraatarme wraps, kom je uit op ongeveer 7.5g kh en 430kcal per maaltijd. Maar dan wordt het niet zo lekker als met de wraps, vind ik zelf.
  • Een andere optie is om zelf koolhydraatarme wraps te maken! Zoals volgens dit recept op Vegetus.
  • Je kunt deze wraps ook goed als hapje serveren op een feestje! Snij ze dan in kleine rolletjes en steek die evt. vast met een prikker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen