Libanese auberginesalade met rookamandelen en yofu dressing
Ben je ook zo'n fan van aubergine? Ik vind het zo'n heerlijk veelzijdige groente! Vooral in midden-Oosterse gerechten komt de smaak goed tot zijn (haar? diens?) recht. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik in een vegan groep een recept voor Libanese auberginesalade gedeeld zag worden!
Dat recept was wel grotendeels op aardappel gebaseerd, maar daar is wel omheen te borduren. Je weet wel, een beetje van jezelf, en een beetje van Google ;-) De rookamandelen combineren goed met de aubergine in deze salade en geven een rijkere smaak. Je vindt ze bij de Notenshop(.nl) of bij Albert Heijn!
De verse peterselie en munt-yoghurtdressing maken deze salade zeer geschikt voor warme zomerdagen. Ik ga hem zeker vaker maken, en ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Voor 4 porties heb je nodig:
Bereid ondertussen de rest van de salade voor door de groenten te snijden en meng de dressing ingrediënten in een kommetje. (Bewaar evt in een pot, als je de salade net als ik gespreid over meerdere dagen eet).
Je kunt de salade zowel serveren met vers geroosterde, warme aubergine, als geheel koud wanneer de aubergine later is afgekoeld. Eet smakelijk!
Dat recept was wel grotendeels op aardappel gebaseerd, maar daar is wel omheen te borduren. Je weet wel, een beetje van jezelf, en een beetje van Google ;-) De rookamandelen combineren goed met de aubergine in deze salade en geven een rijkere smaak. Je vindt ze bij de Notenshop(.nl) of bij Albert Heijn!
De verse peterselie en munt-yoghurtdressing maken deze salade zeer geschikt voor warme zomerdagen. Ik ga hem zeker vaker maken, en ben benieuwd wat jij ervan vindt!
Voor 4 porties heb je nodig:
- 2 aubergines, in kwart maantjes
- 2 el olijfolie
- Peper & zout
- 300g spinazie, geknipt
- 1 bos verse peterselie, fijngehakt
- 250g cherry tomaat, in kwarten
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150g rookamandelen, fijngehakt
- 1 cup (250g) ongezoete soja yoghurt
- 2 el (vers) citroensap
- Handje verse muntblaadjes, fijngehakt
- 2 tl knoflookpoeder
Bereid ondertussen de rest van de salade voor door de groenten te snijden en meng de dressing ingrediënten in een kommetje. (Bewaar evt in een pot, als je de salade net als ik gespreid over meerdere dagen eet).
Je kunt de salade zowel serveren met vers geroosterde, warme aubergine, als geheel koud wanneer de aubergine later is afgekoeld. Eet smakelijk!
Noot:
- Je kunt de salade ook prima notenvrij maken door in plaats van de amandelen pompoenpitten te gebruiken. Deze zou je ook nog even kunnen roosteren in de oven met een smaakje, bv. met wat liquid smoke.
Reacties
Een reactie posten