Gingerbread people cookies

Okay, het was even stil, maar ik maak het goed goed - met gingerbread cookies! Of het nou vrouwen of mannen zijn, dat mag je zelf bepalen, maar hoe dan ook zijn ze vegan én ketogeen, en ook nog eens glutenvrij. Ze bevatten maar 3g koolhydraten per stuk en zijn met 18g vet en 5g eiwit de perfecte snack voor of na je workout! Woop woop!

Je hebt maar weinig ingrediënten nodig voor deze winter verwennerij, maar mocht je het niet kunnen vinden: erythritol koop je bij de biologische winkel, Holland & Barrett, of bij Bewustwinkelen.nl. Eventueel kun je ook Sukron of xylitol gebruiken - is je tandarts ook meteen happy. De kans is trouwens groot dat je rietsuikermelasse ook bij één van deze winkels vindt. Als je nu denkt: ja maar waar gebruik ik verder nou ooit in m'n leven rietsuikermelasse voor? Probeer dan eens tofu te marineren in sojasaus, geraspte gember, limoensap en een lepel melasse, en die pot melasse is op voor je het weet!

Tot zo ver de praktische zaken. Dan nu: het recept voor de gingerbread people!


  • 200g amandelmeel
  • 28g kokosmeel
  • 140g erythritol of Sukrin
  • 100g margarine, op kamertemperatuur
  • 1/2 el rietsuikermelasse
  • 1/2 tl gember, gemalen
  • 1/4 tl kruidnagel, gemalen
  • 1/4 tl nootmuskaat, gemalen
  • 1/4 tl kaneel, gemalen
Meng alle ingrediënten in een kom en kneed goed door. Zet een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 125 graden en bekleed een bakplaat en je aanrecht met bakpapier. Leg steeds wat deeg neer en rol het uit met een glas (dit plakt minder dan een deegroller). Steek er 10 gingerbread people uit.

Bak de koekjes ongeveer 20 minuten. Let op, ze zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt! Laat ze goed afkoelen, minimaal een uur.


PS: Notenallergie? Je kunt ook low carb bakken met soja- of lupinemeel. Ik ben benieuwd naar je ervaring!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen