Vegan keto pinda rotsjes

Zonder deze chocola zou ik ketogeen eten al 2 jaar geleden hebben opgegeven. Serieus! Want zeg nou zelf, een mens heeft chocola nodig in het leven toch? Ik maakte deze chocola vaak in een tupperware bakje en eet dan af en toe een blokje voor het slapen gaan (want inslapen gaat nou eenmaal beter op een volle maag). Een tijdje terug had ik twee geniale ingevingen. 1) om pinda's te gebruiken in de chocola (want veel goedkoper en hartstikke lekker in combinatie met choco) en 2) om de chocola in pinda-rotsvorm te maken.

Et voilà, hier is het resultaat! Een heerlijke, voedzame keto snack.




Voor 12 pindarotsjes heb je nodig:
  • 1/3 cup cacaopoeder
  • 1/3 cup pindakaas (met/zonder stukjes, naar voorkeur)
  • 3 el neutrale kokosolie, gesmolten
  • 1 tl vanille stevia, of suikervrije hazelnootsiroop
  • 1 cup gezouten pinda's, gehakt
Meng de cacaopoeder met de pindakaas, kokosolie en stevia tot een egaal mengsel. Roer dan de pinda's erdoor.

Bekleed een bakplaat of snijplank met bakpapier. Neem steeds een ruime eetlepel van het mengsel en leg dit op de bakplaat, met wat ruimte ertussen. De pindarotsjes stollen sneller als je ze in de koelkast legt. Als ze hard zijn, kun je ze in een doosje bewaren.






Tips:
  • Je kunt natuurlijk ook andere soorten noten of zaden en noten- of zadenpasta gebruiken. Bijvoorbeeld hazelnootpasta met hennepzaden, amandelpasta met walnoten, verzin het maar!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen