Bloemkool pesto soep

Deze bloemkool-pesto soep is één van mijn lievelingssoepen. Inspiratie voor het recept komt uit Appetite for Reduction van kookkoningin Isa Moskowitz, want, die maakt nou eenmaal de béste recepten. Dankzij het wonder dat diepvries bloemkool heet kun je met deze soep het hele jaar door de Italiaanse zomer in huis halen!

De soep is heerlijk romig, wat je kunt bereiken met zowel een staafmixer als... een blender. Ik gebruikte altijd alleen maar de staafmixer voor soepen, totdat ik ontdekte dat geweekte amandelen een stuk romiger worden als je ze in de blender pureert. (En ja, ik heb een tweedehands 10 euro blender). Ik hoop dus voor jou dat je ook een blender hebt, en zo niet, kijk even op, jeweetwel, Marktplaats!



Voor 6-8 porties heb je nodig:

  • 1 cup witte amandelen, 24 uur geweekt, of 1 cup hennepzaad/zonnebloempitten

  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 750g bloemkool, in roosjes
  • 1 liter groentebouillon
  • blaadjes van 1 basilicumplantje
  • 1/4 cup edelgist
  • 1/4 cup (60mL) citroensap


Verhit de olie en bak de ui 5-8 minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit een halve minuut mee.

Voeg de bloemkool en groentebouillon toe aan de soep en laat zo'n 10 minuten koken, tot de bloemkool zacht is.

Doe de overige ingrediënten erbij en pureer tot een gladde soep. Serveer eventueel met pompoenpitten.




Tip: Extra eiwit in de soep? Pureer een pakje zijden tofu mee!
Tip: Wil je de soep notenvrij voor iemand met een allergie? Gebruik dan 1 cup zonnebloempitten, of half of half zonnebloempitten en pompoenpitten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen