Vegan Keto Tiramisu

MAAR WAT EET JE DAN NOG WEL?? - De vraag der vragen op een vegan ketogeen dieet. Schotel die mensen eens deze tiramisu voor, en je zult van de eeuwige vraag verlost zijn! (Hopelijk dan).

Dit tiramisu recept voorziet in al je romige, zoete taartcravings, zonder dat je daadwerkelijk aan de suikerrijke slagroomtaart moet. Het mooie aan deze tiramisu is dat ie slechts 3.8g koolhydraten per stuk bevat. Say what?? Jawel! Je kan er dus zelfs meerdere stukken van eten en nog prima in ketose blijven. Nom nom!

Let op: voor de room kun je alleen kokosolie gebruiken, omdat deze opstijft in de koelkast.


Voor de cake

  • 1/2 cup (60g) lupinemeel (of sojameel, of proteïnepoeder)
  • 1/2 cup (84g) gemalen blond lijnzaad
  • 1/2 cup (60g) tarwegluten
  • 1/2 cup (56g) amandelmeel
  • 6 el sukrin of ander zoetmiddel
  • 1 1/2 tl bakpoeder 

  • 1 1/2 cup (360mL) ongezoete sojamelk
  • 1/4 cup (60 mL) zonnebloemolie (of olijf- of koolzaadolie)
  • 2 tl vanille extract

Voor de room:

  • 500g ongezoete soja yoghurt
  • 150g geweekte amandelen (minimaal 4 uur)
  • 1/2 tl amandel extract
  • 1/2 cup (24g) sukrin (evt. de "poedersuiker" variant) of ander zoetmiddel
  • 1/2 cup (120 mL) gesmolten neutrale kokosolie

Voor de koffie:

  • 2 kopjes espresso
  • 1/2 tl amandel extract

Maak eerst de cake:  verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom en voeg dan de natte ingrediënten toe. Klop goed door en stort het beslag dan in een kleine rechthoekige ovenschaal. Bak de cake in ca. 40 minuten gaar. Laat hem hierna goed afkoelen, tot je deze kan snijden.

Maak de room: Doe alle ingrediënten in de sta.afmixer of blender en pureer tot een egale room.

Zet de tiramisu in elkaar: Snijd de cake horizontaal in 2 lagen met een broodmes. Leg de onderste laag terug in de ovenschaal. Meng de koffie met het amandelextract en verdeel de helft over de onderste cakelaag. Verdeel dan de helft van de room over de cakelaag. Leg de andere cakelaag er voorzichtig bovenop en herhaal: eerst de koffie en dan de tweede roomlaag. Besprinkel met cacaopoeder en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Snij in 8 of 10 stukken, afhankelijk van je eetlust. Eet smakelijk!

 

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen