Vegan keto taco bowl met guacamole dressing
Ik ben dol op taco's. Hard shells en zachte wraps, kom maar hier! Hoewel je natuurlijk koolhydraatarme wraps kunt bestellen, zijn die toch behoorlijk aan de prijs. Je kunt dit probleem oplossen door bladen ijsbergsla te gebruiken als wrap. Of je kunt het serveren in salade vorm, zoals met deze bowl.
Vandaag heb ik het simpel gehouden en mijn bowl aangekleed met verse salsa en gehakt met paprika. Ik ben namelijk dol op gebakken groene paprika in Mexicaanse gerechten (en die groene bevatten natuurlijk ook minder koolhydraten). Je kunt echter ook prima rauwe paprika serveren natuurlijk!
De guacamole dressing is niets meer dan je standaard ingrediënten, aangelegd met water. Yum! Vanuit de VS zie ik mensen vaak zwarte sojaboontjes toevoegen aan Mexicaanse keto gerechten, in plaats van good old zwarte boontjes, maar helaas heb ik die nog nooit gezien in Nederland. Mocht jij ze spotten, laat vooral horen waar dat was!
Voor het gehakt:
- 1-2 eetlepels olijfolie
- kwart ui, gesnipperd
- 1 chili of habanero peper, fijngesneden
- 1 groene paprika, zo grof/fijn je wilt
- 1 pakje kh-arm vegan gehakt, zoals AH ruiggehakt of Garden Gourmet sensational gehakt
- 1 tl zout
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl oregano
- scheut(jes) water
- 250g cherry tomaat, fijngesneden
- handje verse koriander, fijngesneden
- 2 el limoensap
- zout naar smaak
- 1 rijpe avocado
- 1/3 cup water
- 3 el limoensap
- zout naar smaak
Verdeel de salade over een diep bord en kleed aan met het gehakt en de salsa. Top af met de dressing. Yum!
NB: De voedingswaarden zijn gebaseerd op Garden Gourmet gehakt, als je AH vegan ruiggehakt gebruikt kom je op ruim 2g koolhydraten minder per portie.
Reacties
Een reactie posten