Vegan keto taco bowl met guacamole dressing

Ik ben dol op taco's. Hard shells en zachte wraps, kom maar hier! Hoewel je natuurlijk koolhydraatarme wraps kunt bestellen, zijn die toch behoorlijk aan de prijs. Je kunt dit probleem oplossen door bladen ijsbergsla te gebruiken als wrap. Of je kunt het serveren in salade vorm, zoals met deze bowl.

Vandaag heb ik het simpel gehouden en mijn bowl aangekleed met verse salsa en gehakt met paprika. Ik ben namelijk dol op gebakken groene paprika in Mexicaanse gerechten (en die groene bevatten natuurlijk ook minder koolhydraten). Je kunt echter ook prima rauwe paprika serveren natuurlijk!

De guacamole dressing is niets meer dan je standaard ingrediënten, aangelegd met water. Yum! Vanuit de VS zie ik mensen vaak zwarte sojaboontjes toevoegen aan Mexicaanse keto gerechten, in plaats van good old zwarte boontjes, maar helaas heb ik die nog nooit gezien in Nederland. Mocht jij ze spotten, laat vooral horen waar dat was!



Voor 2 porties heb je nodig:

Voor het gehakt:

  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • kwart ui, gesnipperd
  • 1 chili of habanero peper, fijngesneden
  • 1 groene paprika, zo grof/fijn je wilt
  • 1 pakje kh-arm vegan gehakt, zoals AH ruiggehakt of Garden Gourmet sensational gehakt
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl oregano
  • scheut(jes) water
Voor de salsa:
  • 250g cherry tomaat, fijngesneden
  • handje verse koriander, fijngesneden
  • 2 el limoensap
  • zout naar smaak
Voor de guacamole dressing±
  • 1 rijpe avocado
  • 1/3 cup water
  • 3 el limoensap
  • zout naar smaak

Tot slot: salade naar keuze. Ik vind tricolore sla hier lekker bij.

1) Bereid het gehakt. Verhit de olie in de pan en fruit de ui met de chilipeper. Voeg de paprika toe en bak nog 1-2 minuutjes aan. Verkruimel dan het gehakt erboven en roer de kruiden erdoor.  Bak het goed door, en doe er steeds een scheutje water bij als het dreigt aan te bakken.

2) Bereid de salsa: Meng de fijngesneden tomaat met de limoensap en de koriander, en zet opzij.

3) Pureer tot slot de dressing ingrediënten met de staafmixer tot een gladde dressing.


Verdeel de salade over een diep bord en kleed aan met het gehakt en de salsa. Top af met de dressing. Yum!



NB: De voedingswaarden zijn gebaseerd op Garden Gourmet gehakt, als je AH vegan ruiggehakt gebruikt kom je op ruim 2g koolhydraten minder per portie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Okara Gehaktballetjes

Vegan keto "havermout" pap

Vegan keto Chocolade Pindakaasrepen