Vegen keto witte magnums
Wat is er met heet weer nou lekkerder dan afkoelen met een romig ijsje? Ik kan in ieder geval niet veel verzinnen ;-) Laatst postte ik al een recept voor prachtig groene avocado ijsjes. Maar sinds ik cacaoboter heb gekocht bij de Notenshop, ben ik on a roll om te experimenteren met witte chocolade, dus witte magnums moesten er ook komen!
Dat bleek een heel stuk makkelijker dan ik had gedacht. Het ijs heeft namelijk maar 3 ingrediënten, en witte chocolade heb je zó in elkaar geflanst! Het enige waar je op moet letten is dat je de noten op tijd in de week zet. Als je cashewnoten gebruikt, kun je die vaak pas een uurtje van te voren weken, maar als je koolhydraatarme nootsoorten kiest zoals amandel of hazelnoot, doe je er goed aan dit de avond van te voren vast onder water te zetten. Ze hebben wat meer tijd nodig.
Een magnum moet romig zijn, en dat zijn deze ijsjes dan ook zeker! Niet zo romig als een heel pakje boter, maar dat bleek dan ook een broodje aap te zijn (zie Consumentenbond). Ze zijn in elk geval niet bepaald light, dus ik denk dat je na één ijsje wel goed vol zit!
Voor 3 ijsjes heb je nodig:
Voor het ijs:
In een pannetje op het allerlaagste vuur smelt je de cacaoboter met de kokosolie. Zet direct uit zodra het is gesmolten, zodat het niet te warm wordt. Roer stevia en zout erdoor.
Haal de ijsjes uit de vriezer en wacht even tot ze uit de vorm komen. Het helpt als je de vorm opwarmt met je handen. Bekleed een snijplank met wat bakpapier en leg de ijsjes hierop. Bedek ze aan alle kanten voorzichtig met de witte chocolade. Let op, door de kou stolt het snel!
Serveer de ijsjes op een hete zomerdag en geniet!
Dat bleek een heel stuk makkelijker dan ik had gedacht. Het ijs heeft namelijk maar 3 ingrediënten, en witte chocolade heb je zó in elkaar geflanst! Het enige waar je op moet letten is dat je de noten op tijd in de week zet. Als je cashewnoten gebruikt, kun je die vaak pas een uurtje van te voren weken, maar als je koolhydraatarme nootsoorten kiest zoals amandel of hazelnoot, doe je er goed aan dit de avond van te voren vast onder water te zetten. Ze hebben wat meer tijd nodig.
Een magnum moet romig zijn, en dat zijn deze ijsjes dan ook zeker! Niet zo romig als een heel pakje boter, maar dat bleek dan ook een broodje aap te zijn (zie Consumentenbond). Ze zijn in elk geval niet bepaald light, dus ik denk dat je na één ijsje wel goed vol zit!
Voor 3 ijsjes heb je nodig:
Voor het ijs:
- 1/2 cup (70g) hazelnoten, geweekt
- 1/2 cup (125 mL) kokosmelk (uit blik)
- 1/4 tl vanille stevia
- 3 el (40g) cacaoboter
- 1 el kokosolie
- 1/4 tl vanille stevia
- Snuf zout
In een pannetje op het allerlaagste vuur smelt je de cacaoboter met de kokosolie. Zet direct uit zodra het is gesmolten, zodat het niet te warm wordt. Roer stevia en zout erdoor.
Haal de ijsjes uit de vriezer en wacht even tot ze uit de vorm komen. Het helpt als je de vorm opwarmt met je handen. Bekleed een snijplank met wat bakpapier en leg de ijsjes hierop. Bedek ze aan alle kanten voorzichtig met de witte chocolade. Let op, door de kou stolt het snel!
Serveer de ijsjes op een hete zomerdag en geniet!
Noot:
- Je kunt ook andere nootsoorten gebruiken voor dit ijs, zoals amandel en hazelnoot. En je kunt er natuurlijk ook cacao doorheen doen, voor chocolade ijs!
Reacties
Een reactie posten